Beginners fouten

Bijgewerkt op: 27 apr. 2021

Week 1. Nadat ik alle stukjes in elkaar had gezet en een trainingsplan had gemaakt, waren mijn vader en ik klaar om te gaan. Dus dat hebben we gedaan.


Woensdag gingen we voor onze eerste trailruntraining. Gemakkelijke 21K op lage intensiteit met een hoogteverschil van 300m. Naast alle modder die we tegenkwamen, ging de run erg goed. Behalve één ding: we moeten ETEN tijdens onze run.GI distress


Dit klinkt misschien vrij eenvoudig, maar het probleem voor mij is dat ik vaak GI-distress heb. GI wat ?! Gastro-intestinale klachten, vaak buikpijn genoemd. Dit kan misselijkheid zijn, diarree maar ook braken kan optreden tijdens een trainingssessie van meerdere uren (gelukkig ervaar ik dat laatste niet). Om het simpel uit te leggen: als ik eet tijdens het hardlopen, gaat het via de mond naar binnen en 8 van de 10 binnen een half uur weer naar buiten via mijn 💩. Gelukkig, hoe meer mijn maag eraan gewend raak, hoe beter ik mijn maagdarmklachten kan verminderen. Ook hartig eten in plaats van gels maakt voor mij een enorm verschil.Vroege wijsheid


Dus hoewel ik deze dingen al wist (die ik tijdens een lange training zou moeten eten), vergeet ik ze toch af en toe ook. Wat eigenlijk een goede zaak is, want het is beter om me al vroeg bewust te zijn van deze 'zwakke punten', zodat ik me daarop kan concentreren. Trainen voor evenementen zoals een ultra (of marathon) heeft alles te maken met experimenteren wat voor jou het beste werkt en dit in je trainingsschema implementeren.


Tijdens mijn eerste week heb ik 14 uur training gelogd en mijn lichaam voelt nog steeds 'OK' met de trainingsbelasting. Laten we weer een week beginnen!

93 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Het begin