Deloading week

Bijgewerkt op: 6 jun.

De eerste 'deloading'-week van mijn eerste trainingsblok voor mijn ultra marathon. Maar hoe werkt het, die trainingsblokken en losweken? Blijf lezen om erachter te komen.


Rust om te verbeteren


Als je beter wilt worden, moet je meer en harder trainen, maar, en dit is wat veel mensen vergeten, moet je ook meer rusten. Eigenlijk zou je 'beter' moeten rusten, maar hoe doe je dat? Het is vrij eenvoudig, je moet elke week minstens één volledige hersteldag nemen (meer als je nog niet zo gewend bent aan hardlopen). Op deze dag neem je VOLLEDIGE rust. Dus geen kleine ritjes op de fiets of wat crunches voor je sixpack maar volledige rust. Je kunt natuurlijk een kleine wandeling maken, maar ook geen wandeling van 16K.


Op deze dag laat je je lichaam volledig herstellen van alle trainingen en stress. Hoe beter je herstelt, hoe beter je kunt presteren in de komende sessies. Als je me niet gelooft, neem dan een rustdag gevolgd door een intervaltraining de volgende dag. U zult merken dat uw snelheid toeneemt.Trainingsblokken


Je kunt zelf kiezen hoe lang je elk blok wilt maken, maar ik zou adviseren om maximaal vijf weken per blok te maken. Dus vier weken training en één week deloading (ik doe persoonlijk drie weken training en één week deloading).

In je trainingsblokken is het belangrijk om progressief op te bouwen, maar om ze ook niet al te gemakkelijk te maken. Daarom is het erg belangrijk om uw lichaam, uw grenzen en uw toewijding aan uw doel te kennen om dienovereenkomstig te plannen. Als je hier problemen mee hebt, raad ik je ten zeerste aan om contact op te nemen met een coach die je hierbij kan helpen.Deloaden


Dit is misschien wel de belangrijkste fase. Nadat je tijdens je trainingsblokken alles hebt gegeven, is het nu tijd om te rusten. Dit betekent echter niet dat je een hele week op je bank kunt zitten. Verlaag uw aantal kilometers met bijna de helft (als u gemiddeld 50K per week traint, zou u 35K moeten lopen in uw laadweek), doe minder intensieve intervallen en concentreer u meer op kracht- / mobiliteitstraining en lage intensiteitstrainingen.


Ik hoop dat je dit interessant vindt en dat het de zaken een beetje duidelijker heeft gemaakt.

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven