Ondernemen is zoals een marathon lopen

Bijgewerkt op: 27 apr. 2021

Om het eenjarig jubileum van Lis (t) a Coaching te vieren, wilde ik even stilstaan ​​bij hoe het afgelopen jaar is geweest. En ik merk dat ondernemer zijn veel lijkt op het lopen van een marathon.De eerste kilometers tellen nooit


Ik herinner me de eerste weken nog alsof ze gisteren waren. Ik heb echt lange uren gewerkt om een ​​professioneel ogende website te maken, een inspirerend instagramaccount en om alles te legitimeren. Ik twijfelde vaak of het 'de moeite waard' was. De simpele reden waarom ik doorging, is dat er in het begin van de pandemie niet zo veel meer te doen was ... maar ik ben ontzettend blij dat ik het heb gedaan.Een marathon, geen sprint


Als er iets is dat ik heb geleerd, dan zou het zijn om op de lange termijn naar je acties te kijken. Elke stap, post of actie die u nu doet, heeft invloed op uw toekomst. Groot of klein doet er eigenlijk niet toe, want mensen zullen het zich herinneren.


Daarom vond ik het erg belangrijk om vanaf het eerste moment een kwalitatief goede (hardloop) service aan te bieden. Ik weet niet meer hoe vaak ik dingen heb veranderd en feedback heb gevraagd, zodat ik een betrouwbare en goede coaching kon bieden. Ik had het geluk veel hulp te krijgen van Jeroen Vanpoeyer, die me hielp bij het definiëren van de eerste stappen. Het begin was zwaar en veel werk, maar het loonde zeker.


Voor de lange termijn

Vraag het aan iedere ondernemer, maar niemand begint met het idee om dit 'voor even' te doen (geloof me, al het papierwerk dat je moet doorstaan ... je doet dit niet alleen voor de lol 😅). Dus toen ik Lis (t) a Coaching oprichtte, ben ik veel gaan nadenken over welke waarden belangrijk zijn voor mij als coach maar ook als ondernemer. Ik kwam met het volgende op de proppen;


> Als coach vind ik het belangrijk dat er een goede verbinding is tussen sporter en coach door middel van open communicatie en feedback.


> Als ondernemer wil ik een transparante en eerlijke service bieden. Ik wil niet dat mensen met me werken en het gevoel hebben dat ik ze in de rug steek of twee gezichten heb.


Dat zijn naar mijn mening belangrijke zaken om bij aanvang te overwegen, want een eerste indruk kun je nooit veranderen.Eindstreep


Als ik echt eerlijk ben, heb ik zelfs na een jaar nog steeds geen idee waar ik naartoe ga. Maar waar ik zeker van ben, is dat ik het heerlijk vind om coach te zijn en met mensen samen te werken om hun doelen te bereiken. Voor de toekomst hoop ik dat als COVID voorbij is, ik een aantal van mijn atleten kan inschrijven voor wedstrijden en dezelfde service kan blijven bieden als ik nu doe.


Ik vind het heel leuk om te denken dat 'het beste nog moet komen', dus om over een finish te praten, die voor mij voelt als een einde, zij het nog ver weg.


Een enorme DANK U aan al mijn hardlopers die mij vertrouwen, aan de mensen die mij hebben gesteund en aan alle andere ondernemers die mij hebben geïnspireerd.

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven