HELP, ik ben bijgekomen

Mannen, vrouwen, meisjes, jongens, X, ... iedereen ervaart tijdens zijn leven wel eens een strijd met zijn/ haar gewicht. Als je mensen vraagt wat het meest angstaanjagende is, zullen de meesten antwoorden dat aankomen iets is waar ze 'bang' voor zijn. Maar zou je dat echt moeten zijn?Vet of spieren


Om uit persoonlijke ervaring te spreken, ik ben tijdens Corona 1-1,5kg bijgekomen. In het begin vond ik het moeilijk om hiermee om te gaan en de gewichtstoename te accepteren. Dit was echter eigenlijk helemaal niet erg.


Door intensievere en specifiekere trainingen heb ik veel spieren gekregen en die wegen gewoon meer dan vet. Als ik kijk naar wat ik nu kan (snelheid, afstand, ...) en dat vergelijk met de periode dat ik wat lichter was, moet ik toegeven dat ik vroeger alleen maar kon dromen van de resultaten die ik nu heb.


Getallen vertellen niet het hele verhaal


Hoewel veel mensen de weegschaal gebruiken om vooruitgang te zien, is dit eigenlijk niet de beste manier. Je gewicht fluctueert dagelijks en simpelweg vanwege sommige voedingsmiddelen die we eten die meer geneigd zijn om water vast te houden, je meer opgeblazen maken, de spijsvertering vertragen enz. Daarom zal een weegschaal je nooit het hele verhaal vertellen van hoe je vooruitgang gaat.


Een betere manier zou zijn om het te meten in bijvoorbeeld meer gewichten die je kunt tillen, meer K's die je kan maken of een hogere snelheid die je kunt rennen met minder vermoeidheid. Die acties geven je een beter inzicht of je al dan niet vooruitgang hebt geboekt. Of gewoon door in de spiegel te kijken en niet te streng voor jezelf te zijn, zal laten zien of je al dan niet op de 'juiste' weg bent.


Maar uiteindelijk moet je bedenken waar je het gelukkigst van wordt; genieten van je leven/ die race winnen met misschien 1 of 2 kg extra of eruitzien als het huidige 'perfecte lichaam'-imago, maar constant letten op wat je eet?

63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven