Hoe een sport je kan veranderen als mens

Voor sommige mensen klinkt dit misschien gek, maar ik geloof echt dat hardlopen je als persoon verandert. Elke keer dat ik met iets in mijn dagelijkse leven worstel, begin ik het onbewust te vergelijken met mijn trainingen of wat ik ervan heb geleerd. Grappig toch?Onderschat jezelf nooit


Als mijn trainingen me tot nu toe één ding hebben bedacht, zou het zijn om mezelf nooit te onderschatten. Ik doe dat eigenlijk best vaak en elke keer word ik aangenaam verrast. U bent vaak in staat om meer aan te kunnen dan u aanvankelijk dacht te kunnen.


Ik ben een intelligente vrouw die goed is op school (nooit herkansingen). Maar toen ik tijdens mijn examenperiode mijn marathonvoorbereiding deed, dacht ik vaak dat ik niet de resultaten zou halen waar ik naar op zoek was (school en training). Ik behaalde echter uitstekende resultaten voor mijn examens EN verbeterde mijn PB op de marathon met 25 minuten.Duidelijkheid

Voordat ik 6 maanden naar San Diego ging, heb ik de natuur nooit echt gewaardeerd. Dit veranderde daar echter drastisch en nu kan ik me niet voorstellen dat ik ergens zou wonen zonder een park in de buurt. Als ik het gevoel heb dat ik gestrest raak of dat ik een pauze moet nemen, kies ik automatisch voor een vorm van fysieke activiteit. Het helpt me mijn hoofd en gedachten leeg te maken en stimuleert ook mijn creativiteit.

Het idee om daadwerkelijk met Lis (t) a Coaching te beginnen is ontstaan tijdens een hike in Santiago. Ik was net klaar met een trailrun met mijn vader en ging weer een wandeling maken met mijn ouders. Ik herinner me dat ik me zo vredig en energiek voelde en op dat moment ontving ik een bericht van een vriend met enkele vragen over hardlopen. En van het een kwam het ander ...Doorzettingsvermogen en toewijding


Als ik mijn naaste vrienden of familie zou moeten vragen om mij met enkele woorden te omschrijven, dan zouden die zeker genoemd worden. Maar ze hebben allemaal te maken met hardlopen. Ik heb ook dagen dat ik echt geen zin heb om te trainen of naar buiten te gaan. Ik heb echter geleerd dat geweldige dingen niet gemakkelijk komen en dat elke training zijn doel heeft. Dus ja, zelfs als ik het moeilijk heb, zal ik opdagen en mijn best doen.


Toen ik net begon met mijn bachelordiploma, had ik nooit enige vorm van boekhouding gehad. Een van de cursussen in mijn eerste jaar was Financiële Boekhouding en het slagingspercentage was ongeveer 60% (voor degenen die al enige voorkennis hadden). Ik studeerde echter elke dag en gaf niet op en kreeg uiteindelijk een 15/20 voor mijn examen.


Dit zijn slechts enkele voorbeelden van hoe hardlopen mijn leven al heeft veranderd. Ik kan dingen aan de lijst blijven toevoegen, maar ik weet zeker dat jij ook een aantal ervaringen hebt die heel interessant zijn om te delen. Dus laat het me weten, ik ben benieuwd naar die van jou!


xo

Lisa


41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven