Hoe gemotiveerde blijven op lange termijn

Bijgewerkt op: 6 jun.

Concentreer je op jezelf


Vergelijk jezelf niet met andere hardlopers, want iedereen heeft een andere achtergrond en andere doelen. Als je net bent begonnen met hardlopen, is het dan redelijk normaal dat je geen wekelijks hardloopvolume van 70K hebt of dat je wat meer tijd nodig hebt om 10K comfortabel te laten draaien. We moeten allemaal ergens beginnen. Daarom is het belangrijk om niet te veel te focussen op de hardlopers om je heen, maar je ogen gericht te houden op je doelen en ambities.Mijlpalen


Degenen die al in het VK hebben gereisd, hebben waarschijnlijk gemerkt dat je na een bepaalde afstand een paal zult vinden. Letterlijk wordt dit een ‘mijlsteen’ genoemd (de palen worden gebruikt om een ​​mijl te markeren, wat 1,6K is). Dus als je aan het trainen bent voor een groot evenement in de verre toekomst, is het een goed idee om een ​​aantal kleinere doelen (of mijlpalen) te maken om onderweg te bereiken. Als je in mei traint voor je eerste marathon, probeer dan in april een snelle halve marathon te lopen of in maart een snelle 10 km. Door je te concentreren op kleinere doelen, zul je gemakkelijker de motivatie vinden om te blijven trainen.Consistentie is de sleutel


De meer ervaren hardlopers zullen het met me eens zijn dat hardlopen gewoon een sport is die 'onderhoud' nodig heeft. Dit betekent niet dat je jezelf elke week tot het uiterste moet pushen, maar consequent hardlopen is een geweldige manier om je uithoudingsvermogen te behouden. Zelfs als je een rotweekend hebt, kun je niet al je trainingen doen, een of twee keer gaan is al voldoende om je uithoudingsvermogen op peil te houden.


Mix je runs


Normaal gesproken heeft elk goed trainingsschema dit, maar om je runs leuk te houden, is het belangrijk om verschillende soorten trainingen te doen. Hoewel het voor sommige mensen prima kan zijn om elke keer dezelfde ronde te lopen, zal het zorgen voor afwisseling in je runs je helpen om gemotiveerd te blijven. Als je vier trainingen in een week hebt, kun je een gemakkelijke run, een interval, een lange run en een ochtendrun doen. Of ga hardlopen in de natuur in plaats van altijd de weg op te gaan.
Wees aardig voor jezelf


Dit is waarschijnlijk de belangrijkste. Hardlopen legt veel stress op je lichaam. Daarom is het volkomen normaal dat je er soms gewoon niet de energie voor hebt. En dat is prima. We zijn niet allemaal gemaakt om marathons te lopen en ook niet om ongelooflijk snelle tijden te lopen. Hardlopen is iets dat je voor jezelf moet doen, niet voor iemand anders. Als het niet volgens plan verloopt, is dat prima. Rust even uit en voor je het weet ben je weer aan de slag.


58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven