Investeer in je gezondheid

Ik denk (of hoop het tenminste) dat veel mensen tijdens de pandemie een wake-up call kregen dat je gezondheid altijd je prioriteit moet zijn. Ik zeg niet dat iedereen een fitnesslichaam zou moeten hebben of marathons zou moeten lopen, maar een goede balans tussen af en toe sporten en meestal gezond eten, zou niet al te raar moeten klinken.


‘duur’


Ik ben het ermee eens dat het hebben van een fitnessabonnement vaak veel geld kost. Maar als je naar een sportwinkel gaat, bijvoorbeeld Decathlon, en je koopt een yogamat, wat gewichten en wat weerstandsbanden, kun je al veel doen en de totale prijs zal ongeveer 30-40 € zijn voor materiaal dat je fit kan houden het hele jaar door (in vergelijking met een fitnessabonnement dat kan oplopen tot meer dan € 800 per jaar…).


Desalniettemin, als het gaat om materialen zoals hardloopschoenen, moet je niet voor de goedkoopste optie gaan, maar voor kwaliteit. Als je de verkeerde schoenen koopt (of je oude paar te lang blijft gebruiken) krijg je blessures. Dus liever een goede investering waar je zeker een jaar mee vooruit kunt dan een paar die je na een paar maanden moet vervangen of die je naar een fysiotherapeut doet gaan.Prioriteiten


Iedereen heeft 24 uur in een dag. Het is maar net hoe je je tijd doorbrengt. Maar zeggen dat je ‘niet genoeg tijd hebt om te sporten’ is een zwak excuus. Het betekent alleen dat het (nog) niet jouw prioriteit is. De voordelen van regelmatig sporten zijn echter ongelooflijk, dus het is de moeite waard om er tijd in te investeren. Hoe ik ervoor zorg dat ik genoeg tijd heb voor mijn trainingen is het maken van een weekplanning. Ik zet mijn trainingen eerst in mijn planning en daarna plan ik mijn andere activiteiten (werk, sociale bijeenkomsten, me-time, …) eromheen.


Zoals eerder gezegd kan een sportschool abonnement veel kosten. Toch kost het kopen van wat basisuitrusting een stuk minder dan een nieuwe telefoon, 2-3 luxe diners of een stedentrip. Ik weet dat we deze dingen allemaal 'nodig hebben' om te ontspannen, maar als het erop aankomt, wil je dan echt concessies doen aan je gezondheid om deze dingen te krijgen?


Ik zeg niet dat je af en toe niet mag trakteren, maar veel mensen vinden een investering in gezondheid tegenwoordig ‘weggegooid geld’ of niet belangrijk genoeg en krijgen vroeg of laat spijt van deze beslissing.

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven