Living the online life

Precies de dag dat het reisverbod in België werd opgeheven, vertrok ik naar Barcelona. Sommigen kunnen het onverantwoordelijk noemen vanwege COVID-19, maar het is niet mijn bedoeling om rond te reizen. Dus is het echt zo erg om een land te verlaten dat niet als thuis voelt?Naar het buitenland verhuizen


Veel van mijn vrienden zullen het erover eens zijn dat ik vóór de pandemie meer in het buitenland was dan in werkelijkheid in België. Dus voor mij was het een enorme aanpassing om zo lang thuis te zijn. Ik waardeerde het, maar een deel van mij ontbrak.


Ik hou van het avontuur om naar een nieuwe stad / nieuw land te verhuizen en de mooie / lelijke plekken te ontdekken, de cultuur te leren en tussen de lokale bevolking te leven. Het is vaak buiten mijn comfortzone, aangezien ik wel van een soort routine houd. Maar precies dit is waar ik van hou; om uit mijn comfortzone te zijn.Wearing a mouth mask in Spain on the streets
Wearing a mouth mask in Spain on the streets

'Zorgeloos leven'


Op het moment dat ik nieuwe mensen ontmoet, wordt de voor de hand liggende vraag altijd gesteld: "dus je bent hier voor vakantie?" Niet precies. Ze gaan er ook van uit dat mijn ouders vanwege mijn relatief jonge leeftijd (23 jaar) (bijna) alles in het buitenland betalen. Dat is in mijn geval niet waar. Omdat ik een eigen online bedrijf heb, kan ik het me eigenlijk veroorloven om in het buitenland te wonen en voor mezelf te zorgen. Natuurlijk zullen mijn ouders me helpen als dat nodig is, maar het meeste komt van mijn eigen harde werk.


Naast werken moet ik ook lessen volgen, cursussen afmaken en mijn eigen trainingen afronden. Ik ben dus niet bepaald in het buitenland voor een onbezorgde vakantie, maar meer omdat ik me gewoon beter voel in een ander land en toch mijn verantwoordelijkheden moet afleggen.De lelijke kant


Voor velen lijkt het misschien het droomleven. En in zekere zin is het dat ook. Ik ben erg blij dat ik dit kan en dat ik deze kansen heb gekregen. Maar aan de andere kant is het wennen niet altijd even gemakkelijk, je mist je vrienden en familie en soms voel je je erg eenzaam.


Maar heb ik spijt van mijn beslissing? Echt niet. Ik heb het naar mijn zin en ik heb het gevoel dat ik eindelijk weer met volle teugen leef *, hoewel ik weet dat er nog steeds een pandemie gaande is.


Vineyard in Spain
Vineyard in Spain

* Als ik reis, houd ik me aan alle regels met betrekking tot de gezondheid en veiligheid van dat land en indien nodig zal ik extra maatregelen nemen om mezelf en de mensen om me heen te beschermen.