Overtrained

Bijgewerkt op: 27 apr. 2021

Week 8. Slaap is voor de zwakken is niet helemaal waar. Slaap is voor degenen die hun lichaam waarderen en niet bang zijn om een ​​stapje terug te doen.Energie niveau


Ik voelde me nog meer moe dan toen ik mijn laatste blogpost aan het schrijven was. Ik ben helemaal gestopt met trainen (geen indoor cycling, geen krachttraining) en hoewel ik bijna niets deed, had ik de hele dag verschillende dutjes nodig. Zelfs met veel meer slaap, had ik 's nachts ook minimaal 9 uur slaap nodig. Ik begon me zorgen te maken over hoe laag mijn energieniveau was, dus boekte ik een doktersafspraak.
Dokter


Donderdag ging ik naar de dokter. Ze heeft wat bloed afgenomen voor onderzoek, maar dit is niets bijzonders aangezien ik dit elk jaar doe. Als u een plantaardig dieet volgt, is het erg belangrijk om elk jaar uw bloed te controleren om te zien of u tekorten heeft.

Een dag later kwamen mijn resultaten terug. Ik had geen COVID en er was niets mis met mijn bloed. Mijn arts concludeerde dus dat ik 'gewoon' overtraind was en rust nodig had.Overtraining


Als u overtraind bent, begint u dit normaal gesproken te merken door een verhoging van uw hartslag of als uw vooruitgang vertraagt ​​/ afneemt. Aangezien dit eigenlijk het tegenovergestelde was (mijn hartslag is nog nooit zo laag geweest en bij elke training bleef ik vooruitgang boeken) was ik nogal verrast. Mijn lichaam spoorde me echter aan om wat rust te nemen, dus dat is wat ik de komende dagen zal doen (weken indien nodig).Ik houd jullie op de hoogte met hopelijk volgende week een enthousiaste post!

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven