Pandemie vermoeiheid

Bijgewerkt op: 27 apr. 2021

Ons leven wordt bijna al een jaar bepaald door deze gezondheidspandemie. Beperkte sociale contacten, reisbeperkingen en in sommige landen zelfs bewegingsbeperkingen. Positief blijven en het beste uit je dag halen, wordt voor veel mensen steeds moeilijker. Daarom heb ik mijn persoonlijke tips & tricks op een rij gezet om naar de positieve kant te blijven kijken.



Creëer een routine die voor JOU werkt


Vaak zie je tegenwoordig mensen op hun social media kanaal een boost geven aan hoe succesvol ze zijn en hoe goed hun routine is. Heel goed voor hen, en ze hebben het recht er trots op te zijn, maar je moet jezelf niet met hen vergelijken. Als je geen ochtendmens bent, heeft het geen zin om je wekker om 6 uur 's ochtends te zetten om deel uit te maken van de' morning glow'-groep of om 's ochtends te trainen als je er alleen maar meer moe en gestrest van wordt.


Ontdek wat voor u werkt en houd u eraan. Als dat betekent dat je om 8 uur opstaat, een uur leest en je dag begint, is dat prima. Als je om 7 uur wilt opstaan ​​en meteen aan de slag wilt, is dat ook goed. Zoek gewoon een routine die je gemakkelijk kunt volgen en die je energie geeft.



Ga lopen/ naar buiten


Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die meer tijd in de natuur hebben doorgebracht, meer hebben;

- positieve gedachten

- beter immuunsysteem

- lagere veranderingen in het oplopen van ziekten zoals obesitas, hart- en vaatziekten, ... (1)


Tegenwoordig brengen we meer tijd binnen door. Maar in plaats daarvan zouden we het tegenovergestelde moeten doen en proberen om naar buiten te gaan voor een wandeling wanneer we een pauze hebben. Dus leg je telefoon weg en ga lekker buiten bewegen.


When moody, shake your booty

Iets dat echt voor mij werkt als ik me somber voel, is het opzetten van vrolijke muziek (in mijn geval: reggaeton). Luisteren naar muziek vermindert uw stressniveaus, verbetert de stemming en het geheugen, verlicht pijn, biedt comfort en kan de training verbeteren. (2) Omdat, laten we eerlijk zijn, niemand volkomen stil kan blijven als hij naar reggaeton luistert (of welke muziek je maar wilt).



Eet de regenboog


Degenen die me al langer volgen, weten dat ik een HUUUUGE fan ben van het eten van de regenboog. Ik kan dit niet genoeg benadrukken, maar het eten van een verscheidenheid aan vers voedsel en het zoeken naar levendige kleuren kan je humeur ook echt verbeteren.


Als u ervoor kiest om kleurrijk voedsel te eten, is de kans groter dat u alle micronutriënten binnenkrijgt die uw lichaam nodig heeft en een gezond lichaam van binnenuit ziet er automatisch ook helderder uit aan de buitenkant.



Proost op beweging


Als je je neerslachtig voelt, probeer dan wat oefeningen te doen zoals hardlopen, fietsen, core, aerobics, ... waar je maar zin in hebt. Tijdens je training maakt je lichaam 'blije' hormonen aan waardoor je in een goed humeur komt. Daarom zul je na je zweetsessie de volgende uren een positievere stemming ervaren. (3)


Door uw lichaam vaak te bewegen, wordt ook uw immuunsysteem verhoogd en wordt u een algemeen gezonder persoon. Misschien niet in het begin, maar na een tijdje zul je merken dat je energieniveau aanzienlijk is gestegen.



Wees aardig voor jezelf


Ten slotte is dit een moeilijke periode en iets wat wij mensen nog nooit eerder hebben meegemaakt. Daarom is het oké om je soms slecht te voelen en een 'rotdag' te hebben. Wees aardig voor jezelf en trakteer jezelf op een mooi boeket bloemen, een nieuwe (work-out) outfit, lekker eten, ... wat je maar beter voelt. We hebben dit, het ergste ligt achter ons en stap voor stap zullen we in staat zijn om meer dingen te doen en terug te keren naar ons 'normale' leven. Je bent al van ver gekomen, het zijn pas de laatste kilometers naar de finish. Nog een paar maanden en dan kunnen we weer genieten van ons 'oude' leven.


Big hugs and kisses,

Lisa xo







Sources:

- White, M.P., Alcock, I., Grellier, J. et al. Spending at least 120 minutes a week in nature is associated with good health and wellbeing. Sci Rep9, 7730 (2019). https://doi.org/10.1038/s41598-019-44097-3

- Pfizer, 10 Health Benefits of Music, (August 30, 2017), Retrieved from https://www.gethealthystayhealthy.com/articles/10-health-benefits-of-music

- Suzanne G. Helfer, PhD, Jon D. Elhai, PhD, Andrew L. Geers, PhD, Affect and Exercise: Positive Affective Expectations Can Increase Post-Exercise Mood and Exercise Intentions, Annals of Behavioral Medicine, Volume 49, Issue 2, April 2015, Pages 269–279, https://doi.org/10.1007/s12160-014-9656-1

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven