Paso a paso

Bijgewerkt op: 6 jun.

Zes weken geleden ben ik begonnen met krachttraining. Behalve veel pijn, en misschien een beetje meer afgezwakt, merkte ik niet zoveel verschillen op. Tot deze week.Slechte training


Maandag gingen mijn vader en ik samen voor een heuvel intervaltraining. Opwarmen in zone 2, dan enkele heuvelherhalingen, wat rust, weer enkele heuvelherhalingen en afkoelen. Klinkt makkelijk toch? Nou, voeg een slechte nachtrust en wat regen toe en je hebt een totaal andere training. Mijn hartslag was erg hoog en ik voelde me gewoon de hele sessie moe. Achteraf voelde ik me echt slecht, want ik ben nog nooit 'zo slecht' geweest.Rustdag


Ik denk dat mijn lichaam gewoon wat rust nodig had. Ik train nu ongeveer 14 uur per week en mijn lichaam moet er nog aan wennen. Daarom was ik erg blij met deze vrije dag en deed ik letterlijk NIETS. Zo hoort een goede rustdag te zijn.


Muddy shoes after 25K trail run
Muddy shoes after 25K trail run

Modderige trail


Een vriendin van me had me een paar weken eerder een sms gestuurd of ik een georganiseerde trail met haar wilde doen. Ik zei ja, en pas nadat ik me had aangemeld, herinnerde ik me dat ik nog steeds herstellende was van een blessure en dat het parcours 25 km zou zijn. Niet mijn slimste beslissing tot nu toe ...


Het weer was ook verschrikkelijk: veel regen, wind en ijzige temperaturen. Toen we eenmaal begonnen, voelde het echter 'gemakkelijker' dan wat ik in gedachten had. Zeker toen ik merkte dat ik niet echt moeite had om door de heuvels te blijven rennen. Als ik dat een paar maanden geleden had gedaan, had ik gelopen.Intervallen


Een ander soort vooruitgang dat me opviel, gebeurde tijdens mijn pauzes op zondag. Ik wilde zien hoe ver ik mezelf kon pushen door 4x 3min @ 15km / u te doen met tussendoor 3min joggen. Nooit gedacht dat ik het zou kunnen afmaken MAAR IK DEED HET! En hoewel ik niet veel langer in dat tempo had kunnen blijven rennen, was ik niet helemaal dood. Er komt dus vooruitgang en dat allemaal dankzij krachttraining!


Volgende week hebben mijn vader en ik twee trailruns gepland. Een meer uitdagende week dan deze, maar ik heb er zin in! Laten we eens kijken hoeveel verder ik mijn lichaam kan duwen.42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven