VO2 max en trails

Bijgewerkt op: 27 apr. 2021

Week 5. Nieuw trainingsblok met wat medische testen en veel kilometers.VO2 max


Om Trail du Grand Ballon te mogen lopen, moet ik een medisch attest uploaden dat ik fit genoeg ben. Dus ik moest een medisch onderzoek ondergaan en wat is een beter moment om ook een VO2 max-test uit te voeren. (Het is de maximale hoeveelheid zuurstof die uw lichaam gebruikt. Hoe hoger deze is, hoe beter u kunt presteren.)

Ik eindigde met een VO2 van 52, wat zoals je in de onderstaande tabel kunt zien erg goed is. Ik kreeg ook het advies om me meer op de details te concentreren, omdat ik nog steeds een enorm potentieel heb om aan te boren. Om eerlijk te zijn, ik had dit niet verwacht en moest het een beetje verzinken. (Meer tekst onder tabel)
Sneeuwpaden


Vrijdagavond vroeg een vriend van me of iemand op zaterdag zin had in een trailrunning. Dus dat hebben we, last minute, gepland.

We gingen voor een 28K-parcours in de Hoge Venen (België) en we verwachtten wat sneeuw, maar niet het bedrag waarmee we te maken hadden. Hoewel het absoluut heerlijk was om in de sneeuw te rennen, maakt het hardlopen ook 1000x moeilijker en vooral als er geen pad is en in je knieën zakt.

We zijn dus 5 uur bezig geweest met het bedwingen van de sneeuw, maar we hebben ondertussen ook veel plezier gehad en veel foto's gemaakt. (Meer tekst onder tabel)Modderpaden


Normaal hadden mijn vader en ik op zondag een route van 30 km gepland en ik twijfelde eerst of ik het zou moeten doen, maar mijn lichaam voelde redelijk goed, dus ging ik de uitdaging aan.

Het terrein was totaal anders: modder in plaats van sneeuw dus hardlopen voelde veel makkelijker, maar ik had ook het gevoel dat mijn spieren vermoeider waren dan gisteren (wat normaal is zou ik zeggen haha). Ook mijn maag deed het erg, dus stopte ik na 22K in plaats van de volledige afstand te rennen. Het is erg belangrijk om naar je lichaam te luisteren als je er zoveel naar vraagt. Het is veel beter om te stoppen als iets niet helemaal goed aanvoelt in plaats van te duwen en geblesseerd te raken.


Nog een 'normale' trainingsweek en dan ga ik richting de Belgische heuvels voor een trainingsweek met meer hoogte. Bring it onnnn47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven