Wat ik heb geleerd in Barcelona

Toen de reisbeperking in België werd opgeheven, ben ik zo snel mogelijk vertrokken. Ik had een ontsnapping nodig en wat is een betere plek om naar toe te gaan dan de stad waar ik in september naartoe ga om een masteropleiding te volgen? (Het goede weer heeft ook veel geholpen bij mijn beslissing ... 😉)


Tranquilo


In België hebben mensen de neiging om hun dag van 's morgens tot' s avonds te vullen. Als je niet bezig bent, wordt je als ‘mislukt’ gezien. Daardoor rennen mensen met veel stress van afspraak naar afspraak en nemen/hebben vaak niet de tijd om te genieten van de kleine dingen die zo belangrijk zijn.


Ik moet toegeven dat ik geneigd ben hetzelfde te doen. Dus toen ik in Barcelona aankwam, was het voor mij een aanpassing om het rustiger aan te doen en ‘go with the flow’. Pas na een paar weken voelde ik mijn lichaam ontspannen en realiseerde ik me hoeveel stress ik er in mijn dagelijks leven in België op legde.A coffee a day keeps the doctor away


Thuis drink ik ongeveer een of twee kopjes koffie per dag. In Barcelona kan dit gemakkelijk oplopen tot 4 per dag. Het is echter meer geïntegreerd in hun routine om 's ochtends een kopje koffie te drinken, één na de lunch, een paar overdag en ook' s avonds om te ontspannen. Hoewel ik 's avonds geen koffie dronk (anders kon ik niet slapen), was het mijn kleine moment van vreugde gedurende de dag.


Ook de prijs van koffie is bijna de helft als je het vergelijkt met België en eerlijk gezegd is de koffie hier een stuk beter. Sorry niet Sorry.


Mijn kleine geluksmomenten waren onder meer een kopje 'café con leche vegetal' in mijn hand en me afvragend door de straten van Barcelona. Of ga naar een klein café/bistro om van daaruit te werken met er een naast me.Felicidad


Natuurlijk heeft het goede weer bijna het hele jaar door een enorme impact, maar de sfeer in Spaanse steden is naar mijn mening gewoon een stuk beter. Mensen zijn aardiger tegen elkaar (ze begroeten elkaar nog steeds op straat!), minder klagen en meer genieten van het leven.


Ik ben iemand die echt geraakt wordt door de mensen om haar heen. Dus als zij gelukkiger/positiever zijn, zal ik me automatisch ook gelukkiger voelen. En dat heb ik in België heel erg gemist. Ik zeg niet dat Spanje zijn problemen niet heeft, maar de manier waarop ze ermee omgaan is compleet het tegenovergestelde.Ik weet dat het met de huidige gezondheidscrisis misschien niet de beste tijd is om te reizen, maar ik had dit echt nodig en mijn mentale gezondheid nam enorm toe. Ik zou het zo weer doen en ik kijk nu al uit naar mijn jaar in Spanje, dat in september begint.

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven