Wat neem je mee voor een loop vakantie?


We weten allemaal wat we in onze koffer moeten stoppen als we op reis gaan naar het strand, een stedentrip of als we gaan skiën. Maar wat mag je niet vergeten als je op hardloopvakantie gaat? Ik heb een lijst gemaakt van alles wat ik altijd meeneem.


Schoenen


Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar ik kan het niet genoeg benadrukken. Neem de juiste schoenen mee. Dat moet anders zijn dan je wandel-/stedentripschoenen. Als je rent, landt je voet op een andere manier dan wanneer je loopt. Daarom kan het gevormde patroon in uw schoen enigszins veranderen wanneer u in uw hardloopschoenen loopt, wat op de lange termijn tot blessures kan leiden.


Kleding


Check voor vertrek de weersvoorspelling van je bestemming. Wordt het zonnig en warm? Vergeet de zonnebrandcrème en wat lichte (gekleurde) spullen niet. Is er kans op regen of zelfs sneeuw? Zorg voor voldoende laagjes en handschoenen!


Andere spullen


Dit is iets anders dan de kleding die je moet inpakken. Met gear verwijs ik naar een rugzak, wat gels/energierepen, elektrolyttabletten, drinkflessen, ... Als je maar een of twee keer gaat hardlopen en een korte afstand wilt lopen, kun je dit natuurlijk bij huis.


Voeding


Aangezien je op vakantie bent in het buitenland, raad ik aan om zoveel mogelijk te proberen te genieten van de lokale keuken. Als je echter van plan bent een aantal grote trainingen in het buitenland te doen, moet je ook rekening houden met je voeding (als je een gevoelige maag hebt, anders is dit niet ZOOOO belangrijk). Als ik niet echt beperkingen heb op het verpakkingsgewicht (reizen met de auto), neem ik het liefst wat eiwitpoeder mee. Gewoon omdat ik die heel praktisch vind om zeker te zijn dat ik na een training voldoende kan bijtanken.


FUN


Je bent op vakantie. Doe de dingen die je leuk vindt en voel je niet verplicht om te gaan hardlopen. Liever uitslapen of een dagje aan het zwembad? Dat is ook prima! Wil je een 20K-run doen naast het strand? Perfect! Maar wees je bewust van het andere klimaat, de omgeving, enz.


Ik hoop dat dit je kan helpen bij het inpakken, en als ik iets ben vergeten, hoor ik het graag!


Xo

Lisa

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven